Rabu, 28 Mac 2007

nikki~maharani re-issue

Salaam..

Pertama sekali tq soo much to Mr.Manager yg sudi menjemput blogger yg tak semenggah mana ini utk menghadiri Majlis Minum Petang & Pelancaran Semula Album Re-issue Nikki 'Maharani' pd 22 Mac '07 yg lalu.. [tu diaaa! pjg giler nama majlis itu! boleh?]..
Mr.M: ingat ya! ini 're-issue' BUKAN 're-package'!.. ia album dicetak-semula dgn bonus tracks & vcd!.. BUKAN tukar plastik & cd-cover jer!.. anak2 semua! jangan salah terma ok!..
Me: wahhh! chantekk banget cd-cover baru hasil tangan graphic designer Isma Yusoof ini!
Isma: tq! tq! [kalau filem ia dlm babak CUT-TO flashback]
Me: Ning! u misti bangga giler ank buah u Nikki yg semakin meletops sekrg kan?
Ning: of course! akak bangga!.. bangga sesangat yaa-amatzz!
Me: wahhh kali ke-2!.. utk Juan yg boleh tahan jugak falsetoo kau bertrio acapella dgn Nikki & Yanie!
Juan: better than bebudak af5 kan?
Me: eh! En. JoeLee pun ada sedang bergigih-gigih merakam utk youtube erk?
JoeLee: kau nak tau blog aku makin meletops kena serang coz af5! harus aku carot balik lah kan?
Me: haaa! adik aku nih! cepatlah gigih snap2 pakai handy-cam tuh!
Kash: bang! jangan lupa AFUNDI SHAWAL! tuh company kita Artful Creator-graphic kena promote gak!
Me: Bad! how's perniagaan F*ter Six?
Bad: bagus! sangat bagus! semakin maju jaya!
Me: oh! blogger2 yg baru saya kenal.. Judd & Mimi.. seronok jumpa korang!
Me: Nikki! semoga album re-issue ni akan laku! sangat laku!.. dan adik Yanie! good luck dgn full album akan datang!..
Me: tq jugak to Azmi & caterer yg hidangkan mknan2 yg sedap2 tuh!.. alamakk! hari dah hujan!.. hujan rahmat katanyaa ;-)

Ok! Now back to Maharani. Paling saya suka lagu Pinta [vintage mix].. pd saya, Pinta versi ala2 piring hitam lama nih berbunyi klasik sgt! terasa dibuai2 dlm zaman2 50an mcm filem Sayang Salmah.. Pinta yg asal pun best gak!.. saya suka lirik oleh Imran & melodi oleh Hazami ini.. saya ulang2 looping dengar dlm kereta.. ntah! agaknya saya yg semakin tua, semakin suka dengar irama2 klasik begini.. mcm gak saya suka dengar Nat King Cole!.. hahaha! sedar diri takper!.. kesimpulannya, album re-issue Nikki~Maharani ini berbaloi utk dibeli!.. kalau kamu sukakan lagu2 pop siap dgn falsetoo yg setanding Mariah Carey, just buy it!.. tak rugi!.. oklah! saya nak sambung blog-hopping!.. boboii!..

Tiada ulasan: