Isnin, 21 Mei 2007

entourage vs kuamer?


Salaam..

Mulai hari ini, blog yg kamu baca ini adalah jurnal saya yg akan bias dlm apa juga sudut pandangan berdasarkan apa yg saya lihat & fikirkan sendiri.. it's nothing personal BUT it's my personal point of view!.. so jgn ada yg terasa hati sekiranya posting saya akan sesekali terlampau!.. sekiranya kamu ada komen, letakkan di bawah!.. sekiranya saya jawab, maknanya saya suka.. seandainya saya delete, maknanya kamu 'jangan datang ke mari lagi'.. reti?

Jurnal pertama ini pasal entourage vs kuamer?..

entourage ~ a group of attendants or associates, as of a person of rank or importance!

kuamer ~ giler kuasa + glamer!

..keduanya hampir sama.. tapi sgt berbeza!

AF5 dah berakhir kelmarin.. blog http://penglipurlara-af5.blogspot.com/ juga mcm dah X relevan pd saya.. tapi di sana ada ramai pembaca senyap/keletah membacanya setiap hari.. jadi saya biarkan sementara waktu ia spt itu.. sesungguhnya saya amat menghargai pembaca blog itu yg dtg saban hari terutamanya selepas konsert mingguan & lunch-hour during weekdays ia dikunjungi.. dan pagi tadi selepas balik dr kerja rasmi saya, adik2 forumers buzz YM saya mengadu hal yg berlaku dlm masa 2 hari ini dlm forum.. saya tergelak sakan guling2 bila membaca stetmen2 dr seseorg yg saya boleh kategorikan sbg KUAMER!.. nak tahu? kamu kena try backtrack apa2 thread forum yg berkaitan saya vs AF5 vs pelajar kegemaran saya!.. kamu pandai kan?.. pd waktu yg sama saya mulaperasan 1 perihal.. AF5 adalah af yg paling bermakna dlm hiduo saya.. why?.. kerana terus-terang saya nyatakan bahawa the past 4 musim AF yg lalu, ia sekadar 'program realiti tv' di antara lambakan program yg saya tonton setiap hari! itu shj!.. maklumlah, kerja saya di 'dalam' enjin syarikat penyiaran satelit gah Msia ~ astro.. bukan nak bragging, tapi itulah hakikat kerja saya the past 10 yrs.. otai?.. yes i am.. sebabtuh bila org tanya kenapa tak suka tegok live dlm dewan/stadium.. jawapan saya: saya suka tgk tv coz dpt 1001 angle camera!.. itulah bila kerja sudah sebati dgn hidup seharian.. ok, back to why AF5?.. jawapannya coz 2 org pelajar.. Shawal & Mila.. why them?.. ntah! hanya Tuhan yg tahu.. di akhir2 AF5 pula ditambah seorg lagi.. namanya Pakcik Ruslan.. bukan Roslan Aziz tapi Ruslan bapa Shawal.. why Pakcik Ruslan?.. yg ini saya ada jawapan asas.. kerana beliau jujur & ikhlas sbg seorg bapa yg sgt prihatin dgn masa depan anaknya, Shawal.. anak2 saya Aliff (5) & Awal (2) masih kecil.. kalau saya jd Pakcik Ruslan, saya pun 1001 kali ganda usaha sebegitu utk anak2 saya!.. saya sgt respek him as somebody yg very down to earth.. w/pun baru berkenalan, saya rasa dekat sgt sbg seorg kawan.. ni membawa saya kpd maksud ENTOURAGE.. adakah saya termasuk golongan itu sekrg?.. mungkin!.. dan InsyaAllah saya nak jd entourage yg bukan 'pagar makan padi'.. saya nak tolong dgn ikhlas BUKAN kerana KUAMER!

Tiada ulasan: