Isnin, 14 Mei 2007

KEBAWAL >> SHAWAL >> KAMU! [kronologi]

posting recycle dari sini

Salaam anak2 suma..

Beri perhatian itu maknanya kita suka. Meng-afundi itu maknanya kita sokong. Lebih dr itu maknanya kita 'peminat mati keras' [die hard fan].. Itu yg terjadi pd pakcik & KEBAWAL! Ini kronologi 'permulaan' kami..

12Mei/11:45pm ~ semua KEBAWAL berduka-lara bagai nak rak! Oppa kami tidak mampu bertahan atau menahan deruan sms mendahului sms2 kami! Kami redha! Kami nangis! Kami tutup tv! Kami nangis! Kami buka tv! Kami nangis!

13Mei/lunch-hour [yaa! pakcik kerja hari minggu ok!] ~ pakcik tercetus 1 idea! 1 kesedaran!.. ini baru 'permulaan' langkah sebenar utk dia!.. pakcik mengimbas kembali saat2 akhir sebelum kredit rancangan konsert af5 #9.. walaupun ada 1 lagi 'anak tangga' sebelum ke 'pintu terakhir'.. dia melangkah ikut 'pintu dewan' dgn menarik beg & terus menaiki Avanza!.. ia bukan iklan kereta tapi satu paparan di skrin tv yg memilukan!.. namun hakikat sebenarnya ia bukan 'penutup' kpd pintu2 baru sebenar di luar sana!.. dia perlukan kami! maka pakcik terus menelefon moderator2 KEBAWAL iaitu low_profile & wawa.. pakcik ada 1 cadangan! kita hasilkan WISHES BOOK utk dia! [bukan ala2 3 wishes mcm pelem2 Aladdin dgn jin tulah ok!]..

13Mei/tgh.malam ~ itulah kelebihan internet!.. kita boleh ber-YM & ber-forum dr serata pelusuk dunia! hasilnya?.. low_profile & wawa telah berjaya mengkompilasikan mesej2 arkib dr KEBAWAL termasuk ucapan khas yg baru dikarang oleh ahli2 dlm masa kurang dr 12jam!.. then, di-send melalui YM shj kpd pakcik pd pukul 3am [14Mei].. boleh?

14Mei/pagi ~ pakcik terhegeh-hegeh mem-print semua! [yaa! ada 45 mukasurat berkaler2 til inkjet printer abis yer anak2 suma!].. termasuk juga dr msg2 di blog, chatbox, myspace, friendster & fotopages.. total pages?.. hampir 100 mukasurat diknon!!

14Mei/tghari ~ SM dah call tanya pakcik nak datang ker idak PC shawal?.. pakcik jawab tgh printing lagik!..
14Mei/2:30pm++ ~ pakcik bergegas ke sebuah kedai buku di Bandar Putra Permai [kalau tak tau katner? check kat peta Selangor ok!].. motif? nak binding buku tu lah!

pic atas:
tuu diaa! hasil binding siap ada 'plastik' kat muka depan mcm nak antar assignment kat lecturer kaedahnya!

14Mei/3pm++ ~ misi suara hati KEBAWAL berjaya! kredit kpd SM yg meminjamkan meja&krusi-nya & meng-ijinkan pakcik enter-prem kacau SM tgh taklimat psl blog-rasmi AF5.. ops!
NOTA:
Pakcik pernah berjumpa ramai artis2 baru utk kali pertama spt situasi ini. Tetapi entah kenapa, yg satu ini terasa begitu sederhana & rendah diri serta peramah benar budi pekertinya. Ini pendapat peribadi pakcik, Shawal seolah wakil impian/fantasia org2 kebanyakan spt pakcik. Semoga dia akan kekal sifat itu & semakin menyinar bakat seninya. InsyaAllah.
pic atas:
Shawal 'dipaksa' pose dgn buku itu [oleh pakcik] sambil menunjukkan tanda 'good' kacang Ngan Yin!!!

pic2 atas:
shawal sedang men-sain autograf/ucapan utk KEBAWAL & peminat2 [blog, myspace, friendster] ~ lihatlah betapa lebat rambut shawal! ops! stetmen sensitip bab2 rambut pelajar nih! [iklan syampoo katanyaa!]

pic atas: pen marker & kertas2 A4 tuh akan pakcik lelong kat e-bay! saper nak bidding? huhu! [joking]

pic atas: ucapan shawal utk suma! [pasnih! misti FC lain nak wat gak nih!]

pic atas:
ucapan khas shawal utk KEBAWAL

[ada ker sesaper nak tilik cara 'tulisan' shawal nih?]
~~~
TAMAT

utk pic2 Xclusive dr SM sila klik

http://shawalaf5.fotopages.com/

~~~

juga sila baca ulasan konsert af5 #9 yg besh giler!

noumad

Tiada ulasan: