Jumaat, 15 Jun 2007

agogo online! pt.2

shawal sedang bergigih-gigih melayan chatters

Salaam..
Mlm tadi shawal online lagi!.. apa ceritanya?.. korang tunggu jer lah.. saya tak larat nak update sekrg.. nak tidur!.. n8! n8!

KEMASKINI 2:30pm

Khamis, 14 Jun '07

6pm++
saya tgh check e-mail.. ada call masuk..

shawal: saya satu family kat HKL ziarah atuk sedara sakit.. bla bla bla..
saya: yer ker?.. semoga cepat sembuhlah erk.. bla bla bla..
shawal: abang free mlm ni?.. jom online.. bla bla bla.. kat Restoren Kg. Pandan, Jln Yap Kwan Seng pukul 10++
saya: haaa?.. ada ker connection kat situ?
shawal: ada wifi lah bang!
saya: haaa?.. [sambil garuk kepala & ternganga!.. dlm ati: sejak bila plak kedai mamak ada wifi? boleh?]

saya call wawa & low ~ 2 org admin shawalfc.net yg gigih!

saya: lagi sekali yer adik2!
wawa & low: baik tuan!
saya: wawa, u turun backup dan ajak sekali seri
wawa: ok boss!

spt biasa, saya packing 'mobile-server' [laptop, kabel, digicam etc..]

adik-beradik af5

9pm++

on the way.. saya call yg lain..

saya: jom.. bla bla bla..
vernon: i tgh meeting dgn dafi & dafifc utk event sabtu nih.. bla bla bla..
saya: datang kalau sempat..

saya: free tak mlm nih?.. bla bla bla..
sm: tengoklah..
saya: btw, kau nak Bual Santai dgn aku psl sms-stalker tu tak?
sm: tak mau!

saya: juan!
juan: saper nih?.. krek! krek! krek!.. tak clearlah!... [kali nih tak terputus]
saya: nak join tak?.. bla bla bla..
juan: wajibbb!

saya: bro! marilah.. bla bla bla..
budiey: sori bro.. tak dapatlah.. btw jgn lupa tau sabtu nih Readers Together Gather ke-3
saya: InsyaAllah.

saya: nak?
joe: i'll try..
saya: perhal yg kecoh2 psl nani botak tuh?
joe: tulah pasal! wtf kan!

saya: kat mana?
bad: aku kat obersea lah..
saya: bro! masih sentap coz terlupa ajak masa 1st agogo online?
bad: masih!
saya: lariikkk!

iklan kacang ngan nyin!

10pm++

sampai.. serentak dgn shawal satu family.. salam2.. bla bla bla.. dinner ramai2.. btw sesamalah kita doakan semoga atuk sedara shawal cepat sembuh.. then juan sampai dgn kawan dia.. diikuti sm dgn hsemate dia.. pastu wawa, seri & kwn dia pun tiba.. masa tu dah 10pm++.. sure dah ramai yg tunggu kat chatroom.. saya call low to umumkan shawal tgh dinner.. low cakap server sgt lembabs!.. yap! ditambah dgn wifi kat restoren itu juga yg sgt slow yaa-amattss! but Alhamdulillah by 10:45pm+ ~ agogo online!

iklan hidung + handphone!

11pm++

vern, dafi & dekna pun muncul.. vern, posting kau tu memang terlampau! lariikk!.. btw depa 3 org nih memang mcm adik-beradik kembar tak seiras.. very the very kekeluargaan kekdahyaa.. so dpd 'agogo online' dah jadi 'agogo+baeek punyer+mengerlit'.. havoclah satu restoren tu utk beberapa jam dgn kehadiran bebudak af5 + bloggers + forumers!

blogger2 warga emas!.. nampak tak 'syaitan' tu?

12am++

tutup kedai.. joe baru call kata nak jumpa kitaorg kat pasar malam.. laporan seterusnya sambung kat blog2 tersohor berikut:

lawatan tak rasmi ke pasar malam cheras

shawal melayan peminat2.. tips #1 ~ senyum & lambai!

oleh kerana saya dilarang keras mengambil gambar penuh tanpa izin.. maka nilah gambar2 kaki seorg penaung & seorg artis af5 yg dinaunginya!

10 ulasan:

SAROL berkata...

may i link?

MeMoRy LyNn berkata...

Assalammualaikum pakcik... huh terkantoi jugak nama ku di blog mu wahai pakcik.. hehehe... tak per la... ape2 pun thanks a lot ya semalam... kenangan terindah ni...
thanks a lot pakcik!!! i lap u la... :)

psst... jgn serik ngan seri ekk... hehhee larik!!!!

apeng berkata...

uuu..pokcik..agaga..=)
best2.naseb lah they olls tak kekok kat night market.
ekeke..
pakcik..,kalau abg shawal a.k.a abg panjang tuh free time siang2 suh laa dia online lagik! agaga.
appreciate sgt kalau dia leh online siang..
besh ah kalau dpt chat ngn dia.
agaga.mgarut dah ni.
PAKCIK BESH! agagaga..
sayang jugak sama abg panjang.=P

salam sayang..,
adik apeng@kebawal
ahli ke128 kebawal

once a KEBAWALian,
is always a KEBAWALian.
cuz WE are unique!

aponcit berkata...

hay ajami..i nak lari topik sikit
i nak tanya..u xbuat review pasal sumo-lah ke?
i really want to know what u think about the movie

nana berkata...

thanks pakcik..pakcik mmg best..

meriah gitu tiap kali Shawal online kn..

take care pakcik..

wawa berkata...

thanks atas effort pkcik laie skalik...:D we all owe u a lot :D go go maharajami :P

azisha berkata...

pokcik...terima kasih sbb bawak shawal on air....bawak2 la slalu lagik erk


by the way,mana cd mas idayu yg saya nak pinjam tuh??

MeMoRy LyNn berkata...

notti ekk pakcik ni...
den kejo kang... hehehe

tergegeh2 ek.. hahaha sabo je la.. memang dah ala2 peti ais dah pun.. tapi x de la sampai nak larik menyorok :P (larikkk!!!!!)

ajami berkata...

sarol - link lah..

seri - ko jd petiais brand per arituh?

apeng - novel kau besh!

aponcit - sumolah tunggu dvd.. wayang x sempat..

nana - u takecare gak

wawa - maharajami vs sultanmuzaffar?

azisha - Xbleh! cd utk koleksi peribadi jer!

Tanpa Nama berkata...

pakcik!

sedey tau x dpt join shawal online pt2 nih~ uwaaa!!!!!

awan_guling2
ahli kebawal ke87
ehhee