Sabtu, 9 Jun 2007

hady mirza?.. who?

TO ALL SINGAPOREAN READERS esp. HapyHadysFC
SeLaMaT DaTaNg :-)



"hijau" (APM07) kredit: kasuthitam



"you give me wings" (mtv) kredit: deathknight3000

Salaam..

Saya tak sempat tengok APM07 secara live mlm tadi.. tapi saya tengok ulangannya.. komen sepatah-dua kata dari saya ialah.. ia salah sebuah program anugerah muzik di tv yg sudah mulai jemu utk ditonton kerana format/formula-nya yg sudah tepu iaitu: pengacara yg ramai2 meroyan bla bla bla.. penyampai anugerah yg asyik2 tanya soalan skema yg sama sesama sendiri.. penerima anugerah yg tak datang.. dan persembahan nyanyian yg lebih tepatnya 'persembahan promosi live besar2an' samada utk filem baru, single baru atau muka baru?.. ops!.. tapi dlm byk2 persembahan itu, saya teruja melihat & mendengar persembahan duet Syed Azmir & Taufik Batisah.. juga Hady Mirza & Zainal Abidin.. jap! jap!.. who? Hady Mirza?.. alamakkk! saya ketinggalan terkini dunia muzik di Singapura!.. Hady Mirza ialah juara Singapore Idol 2006!.. [matilah org Singapura baca blog nih kata aku tak uptodate! lariikkk!].. btw, itulah shj 'kelebihan' APM07 mlm tadi.. ia satu tempat promosi artis baru yg paling mudah [dan yg org kurang kenal] & membuktikan samada seseorg penyanyi baru 'boleh' menyanyi secara live dgn bagus atau hancus?..

lain2 ulasan APM07:

budiey

sultanmuzaffar

mr.manager [ada byk part 1 part 2 & part 3 boleh?.. btw ada belikan cd Hady Mirza tak?]

klubbkidd [juga tidak mahu kalah! ada part 1 part 2 & part 3]

badaftersix [sure byk update psl Diddy! Diddy! & Diddy! sambil sapu sawang katanya!]

9 ulasan:

lila berkata...

hehe. skrg makin ramai penyanyi lelaki singapura yg bagus ;) bleh masuk pasaran malaysia.

"hady mirza-merpati" lagu best juga!~

Pujangga Malam berkata...

Ehem, tak mengapa kalau tak kenal siapa Hady. Org Singapore pun kebykan tak kenal siapa Suki atau Daniel cos yg ditonjolkan selalunya Jac aje. Tapi melalui rancangan2 sebegini lah kita saling kenal mengenali antara satu dengan lain.

Hady is good but you should also take note of Imran Ajmain, the guy who won the Artis Lelaki Baru Terbaik. Together with Taufik, mereka bertiga dulu bermula secara independent. All 3 have come a long way since their humble days. Mereka inilah antara yang sedang merevolusikan industri muzik kita yg malap...

SerundingPedas berkata...

Hi pujangga malam pun ade di sini.

I agree with your comments.

Bangga sungguh dengan pencapaian artis-artis SG yang tiga ini.

Persembahan Hady dan Zainal cukup memukau malam tu. Tak puas menonton sekali, dah berkali-kali saya tonton di youtube.

Thanks ajami kerana mengenengahkan Hady di lelaman anda.

Tanpa Nama berkata...

Ehhh Mana pulak 3... empat lah.
Hady, Imran, Taufik & Syed (nak senang ingat panggil aje HITs. Mereka ni boleh jadi pengganti M Nasir, Ramli Sarip, Lolok and Azmeer.

li.zA berkata...

i so0 chenta hAdY mIrzA!!!! :D

observer berkata...

Imran need to work on his vocal. I prefer Imran as composer than singer. Lagu dia mengusik kalbu

archien berkata...

alamak..i sbgai org malaysia merasa sgt iri hati (sgt sgt sgt) hehe dgn revolusi muzik melayu singapore ni. tak aci lah..salam singapore

ajami berkata...

all - gerek sehhh!

idealmom berkata...

Hmm i agree with y'all. Hady, Taufik, Imran and SASA sure add colours to Singapore music industry ... never felt so much for local talents before.

I love Hady Mirza the most ... hope he gets more opportunities to showcase his talents in Malaysia soon ... !