Isnin, 2 Julai 2007

agogo survey!

KONSEP MANA YG SESUAI?

POP ETNIK [asli, dangdut, keroncong, zapin, joget.. etc]

POP ROCK

29 ulasan:

wawa berkata...

ahaksz, dangdut lah... harus sapinaz sentaps tgk nnti :P takde laaa... wawa rasa pop rock la. itama balada paling seswai ngan incik shawal. tp kena diselitkan jugak irama tradisional utk tujuan versatile and menambat hati peminat genre lain gittew... ;)

santubung berkata...

pop rock la pak cik.... fokus kat satu genre. pop rock sesuai ngan shawal. lagu balada mcm kaulah segalanya & perpisahan. memang bestlah. sire shawal lunak berkrim. dapat lak lagu tu hazami yg tulis wow!!!!!

lowla berkata...

kite pon rase pop rock sesuai ngan shawal... nnt dia leh gune kelebihan menari dgn ku 2...hehe... tp kalo dlm 1 album, maybe lagu balada pon kene ade gak la kot... cam album kaer ade lagu slow...ade lagu fast... maybe bleh selit same nyanyian semula lagu 60-70 an yg glamer dolu2...:)

Ju^WiTa berkata...

Shawal sesuai konsep pop commercial... pastu bila dh steady leh arr dier try sumer genre...mcm wawa kata "untuk tujuan versatile"... tpi wat msa skrg biar ler fokus 1 genre lu...kasi mantap lu dri segi vokal "mantap tu jo!" (hikhikhik pnjam sat yer Farha~ ;p) Biar dier jdi mcm idol dier tu Anuar zain... AGOGO tu~~ ;p

Mr. Manager berkata...

I want to start a new genre...rempit rock, boleh? I'm serious. It's a combination of pop rock with a touch of meleleh jiwang and some kapak.

Tanpa Nama berkata...

pakcik
sesungguhnyer aper kater kita gabungkan ajer sonang citer
ader lagu dangdut+zapin+pop rock
pastu ader lagu keroncong+rock+jazz
ader lagu agogo+hindustan+techno
pastu lagu ballad+rap+metal
then lagu hip hop+ska+nasyid
ader plak asli+heavy metal+korean pop
pastu lagu classical pop+black metal+blues
pastu lagu opera cina+rock kapak+beat box
haha pastu lagu j-pop+ballad stail broery+african music(pi import segala alat music african)
pastu arabic+dangdut+hawaiian music(lagu ni gelek sakan duet nagn inul,haifa wahbi ngan hawaiian artist sape yek..sure meletops sampai tergolek syafinaz...larikkk)
ader gak lagu latin+slow rock+RnB
last sekalik lagu rockNroll+reggae+classical indian music

perghhhhh pastu siap satu album 12 lagu gempak
gerenti leh jual satu dunia
coz semua music ader
jenuh gak memerah otak nih
harap leh diterima
diguna pakai dan
di aplikasikan dalam album shawal
lalu diberi judul
seribu dalam satu..hehehehe ampunnn

sekian@kesian
yang benar
budak baik
ePhi_aLex

p/s:sebarang kutukan terhadap sayer boleh disalurkan kepada pakcik ajami...dan diminta supaya pakcik ajami tidak menyalurkannyer kepada sayer ...

jarJarBings berkata...

pop rock it is...

Mr. Manager berkata...

Anonymous said...

"pakcik
sesungguhnyer aper kater kita gabungkan ajer sonang citer
ader lagu dangdut+zapin+pop rock
pastu ader lagu keroncong+rock+jazz
ader lagu agogo+hindustan+techno
pastu lagu ballad+rap+metal
then lagu hip hop+ska+nasyid
ader plak asli+heavy metal+korean pop
pastu lagu classical pop+black metal+blues
pastu lagu opera cina+rock kapak+beat box
haha pastu lagu j-pop+ballad stail broery+african music(pi import segala alat music african)
pastu arabic+dangdut+hawaiian music(lagu ni gelek sakan duet nagn inul,haifa wahbi ngan hawaiian artist sape yek..sure meletops sampai tergolek syafinaz...larikkk)
ader gak lagu latin+slow rock+RnB
last sekalik lagu rockNroll+reggae+classical indian music

perghhhhh pastu siap satu album 12 lagu gempak
gerenti leh jual satu dunia
coz semua music ader
jenuh gak memerah otak nih
harap leh diterima
diguna pakai dan
di aplikasikan dalam album shawal
lalu diberi judul
seribu dalam satu..hehehehe ampunnn

sekian@kesian
yang benar
budak baik
ePhi_aLex

p/s:sebarang kutukan terhadap sayer boleh disalurkan kepada pakcik ajami...dan diminta supaya pakcik ajami tidak menyalurkannyer kepada sayer ..."



Mr. Manager says...

Dalam satu istilah = ROJAK.

MeMoRy LyNn berkata...

semekom pakcik :)

Shawal ni rasanya sesuai dengan
konsep pop rock n soul song... sesuai giler la... ala-ala lagu HARAPAN & KAULAH SEGALANYA tu.... ditambah pulak dengan imej dia sekarang so.. mcm kena la...

Dangdut pun ok gak kalau shawal bawak.. gelek.... pakcik suko kan? hehehe nyorokkk!!!

suzie berkata...

assalam...pokcik,

apa2 pun tak pe asal sedap tinge dengar. boleh ajer masuk semua genre..

tertarik dengan konsep yang diutarakan oleh Mr Manager..rempit rock..wouooo.pop rock+jiwangleleh+kapak..

DBI berkata...

pop rock n balllad lah pakcik..tapi mesti ada lagu meletup satu...

Lily . Lulu . berkata...

kalau nak ikutkan dedua sesuai untuk shawal .. dilihat pada nyanyian dia pada konsert AF dulu, tapi rasanya pop rock la ;) ago go !! :D

santubung berkata...

Mr. Manager said...
I want to start a new genre...rempit rock, boleh? I'm serious. It's a combination of pop rock with a touch of meleleh jiwang and some kapak.
_________

ok what.... cuma nama tak sesuai rempit rock.... popo rock + soul song (ballada) + rock kapak.... pasti meletup! tone suara shawal mmg class! bukan sbb saya peminat shawal. but it's true. kalau tak saya tak akan minat sbb rupa semata2

Ju^wita berkata...

Mr. Manager said...
"I want to start a new genre...rempit rock, boleh? I'm serious. It's a combination of pop rock with a touch of meleleh jiwang and some kapak."

-----------------------------------

rempit rock? a good term...1st tym dgr... pop rock tu ok...jiwang meleleh tu pon ok... tpi rock kapak ni tak sesuai ler rsa nyer... sbb taste org skang ni rock ballad... kapak2 ni biar ler aswad jer yg bwak sbb sore dier lebih sesuai utk lagu2 genre mcm tu...

maisara berkata...

err, AGOGO saje yg mana2 pun :)
go shawal go!
go pakcik go!

awan_guling2
ahli kebawal ke87~ lalalala

lalilulelo berkata...

aduss kenapa la yg kedua tu rambut nya xlawa? dia seswai rambut panjg sikit lah rasanya..rambut hitam lagi HOT kot...hehe
tolonglah jgn dangdut!!!

lalilulelo berkata...

entah kenapa kalau musik malaysia ni..sebut Ballad je aku rasa macm nak menggeliat + mengantuk...apakah ada jampi yg dibuat ke atas lagu2 ballad malaya supaya menjadi buhsan?

azisha berkata...

rock rempit...hihiihihih

azisha berkata...

pokcik

off topic jap bley dak...best giler ending emil emilda...lain dr yg lain...so sweet scene emilda jumpa emil dlm office...so funny scene golek2 atas tangga...bila derang nak kuarkan vcd? cuma satu nak tegur...mic banyak kali nampak lor...ops...terbanyak plak off topic...ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnn

azisha berkata...

baru perasan tarikh posting ni

Tuesday, January 1, 2008

bagus la pokcik...merenung jauh ke hadapan

miss hanee berkata...

hanee rasalah pakcik,Shawal ni seswai ngan konsep pop rock & soul song...mcm lagu "Kaulah Segalanya" & "Peronda Jaket Biru"...time tu mmg besttt dia perform...buat masa ni hanee rasa genre tu sgt2 sesuaiii ngan Shawal...tp klu nk versatile leh la selit2kan 2 3 lagu asli...besh jugak sesekali dgr Shawal nyanyi genre asli...Penghibur la katakan...

fadz berkata...

god, who is this syawal anyway?

maya1311 berkata...

rasanyer pop rock sesuai...
tp x kisah lah janji shawal boleh bawak..

ajami berkata...

fadz.. matila kau kena serang dgn bebudak kebawals or af5 fanatics!.. aku tak mau campur!.. lari! lari! lari!.. api! api! api!..

p/s: btw yang, sHawal NOT sYawal >> antara sebab budak nih afundi kureng coz salah eja nama!.. har! har! har!..

eyLa berkata...

assalamualaikum pak cik...

bg eyla lah... popp rock kot... n setuju gak ngan vern...hiks. rojak....

(^_^)v

arin51 berkata...

apa konsep yg sesuai??
pop rock & balada. irama malaysia pun ok jugak. bak kata salleh yaacob, bukak mulut aje dah ceria. (nyanyian tu menceriakan ke suasana pentas yg ceria?)

tapi please.. taknak dangdut!!

pakcik ni, mcm tau2 je. td saya dah jengah blog en fadz tu. tp takmo tinggal apa2 komen. nampak dia baik je, tak kacau org :)

eyLa berkata...

tui tuh pak cik..."S.H.A.W.A.L" org nie mesti salah afundi...tp kan kalo lah dah betul minat n pengundi...mesti tau nama penuh shawal.

eyla nama mak, ayah, adik beradik Beliau pun eyla tau...hiks...
oppsss...larikkkk!!!!

Sheriz berkata...

Kenapa topik nie ada siaran ulangan ek? Pastu bleh advanced dah sampai januari 2008?

Saya suka kombinasi kedua jenis genre muzik itu utk Shawal sebab suara dia memang sesuai utk pop rock dan irama malaysia. Genre soul pun sesuai kalau dapat melodi yg umphh.

Buat permulaan nie elok le album Shawal konsep pop rock utk establish nama dan populariti Shawal. Esok bila dah mantap dlm industri muzik nie boleh le selitkan satu dua lagu eksperimen dari genre-genre lain. Tak pun boleh buat mcm Tok Ti album pop lain album tradisional lain, baru le kelaszz.

Apa pun tolong bagitau kat Shawal don't ever stop learning vocal and singing techniques.

fiebie berkata...

suara dia tidak ada lenggok untuk menyanyi lagu asli. Perlu banyak latihan dan minat. Dia pun muda tah minat lagu asli ke tidak, tah tah tak pernah dengar pun. Jangan bagi dia genre yang dia tidak ada passion. Suara dia besar sedap lagu-lagu pop rock atau komersil pop yang funky, yang sesuai dengan suara besar dia. ni pendapat saya lah.