Jumaat, 28 September 2007

SIARAN ULANGAN: samsons 'penantian hidup' ~ album rock simfoni berkualiti!

SILA KLIK SINI >> KLUBBKIDD

~kisah tak sempurna~
aku memang tak berhati besar
untuk memahami hatimu di sana
aku memang tak berlapang dada
untuk menyadari kau bukan milikku lagi
dengar-dengarkan aku
aku akan bertahan
sampai kapan pun
sampai kapan pun
reff:
maafkan aku
yang tak sempurna tuk dirimu
usailah sudah
kisah yang tak sempurna
untuk kita kenang
andai aku dapat merelakan
setiap kepingan ukiran kenangan indah
andai aku sanggup menjalani
setiap detik dan waktu mendatang
song & lyric: irfan
strings ensemble: sa'unine strings ensemble
strings arr: oni krisnerwinto
piano arr: irfan
piano: andi jibron
organ & arr: andi jibon
~~~
~luluh~
saat terindah saat bersamamu
begitu lelapnya aku pun terbuai
sebenarnya aku t'lah berharap
ku kan memiliki dirimu selamanya
reff:
segenap hatiku luluh lantak
mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
sungguh ku tak mampu
tuk meredam kepedihan hatiku
untuk merelakan kepergianmu
ingin ku yakini cinta takkan berakhir
namun takdir menuliskan
kita harus berakhir
song & lyric: irfan
orchestra: studio orchestra of sydney
orchestra arr: erwin gutawa & irfan
piano arr: irfan
piano: andi jibron
back voc & choir arr: irv nat
back voc: icha
choir: gaby & jeanette
~~~
~perbedaan~
pejamkan matamu di hadapanku
kan kucium kau 'tuk terakhir kalinya
sudahlah.. kita tak mungkin untuk bersama
perbedaan membuat kita terpisah
genggamlah tanganku ini
aku bahagia saat bersamamu
usaplah setiap tetes airmatamu
usah kau tangisi perpisahan ini
bukanlah keinginan kita berpisah
perbedaan membuat kita terpisah
dengarlah suara hatiku
aku bahagia saat bersamamu
oh.. ingatlah sumpahku ini
aku bahagia saat bersamamu
aku bahagia.. bahagia.. aku bahagia saat bersamamu
song & lyric: irfan
orchestra: studio orchestra of sydney
orchestra arr: erwin gutawa
piano & arr: andi jibron
keys & arr: andi jibron
back voc arr: andi jibron, irfan & irv nat
back voc: icha
http://www.samsoniaku.com/
~~~
Salaam..


Kisah Tak Sempurna & Luluh ialah singles dr album ke-2 Samsons ~ Penantian Hidup.. album pertama dahulu saya hanya dengar 2 lagu yg overrated di radio iaitu Kenangan Terindah & Bukan Diriku [yg bulih meleleh air mata dgr dlm kereta!].. percaya tak? anak saya Awal Amien (2) akan merengek dlm kereta nak looping lagu Kenangan Terindah di sepjg jln ke mana2!.. saya teruja utk membeli kedua-dua album sekaligus apabila tuan pengurus ni balik dr Jakarta tulis kat blog dia!.. ya! memang wow! wow! wow!.. kamu beli yg original kejap lagi & dengar sendiri singles ini utk nikmati sendiri betapa bagusnya susunan muzik symphonic-rock atau rockestra yg menyulami vokal mantap Bambang Reguna Bukit!


album ini ada 11 lagu yg kesemuanya adalah adunan kombinasi muzik rock & orkestra yg padat & sgt berkualiti.. saya akui bukan peminat fanatik album keluaran negeri seberang.. tapi album ini amat menghiburkan halwa telinga saya.. ini adalah contoh sebuah album dimana kesemua lagunya ada kekuatan tersendiri kerana susunan muzik yg sgt teliti.. kalau kamu dgr dlm kereta, terasa seolah menonton sebuah konsert orkestra di Istana Budaya pulak!.. sejujurnya saya sgt2 tabik dgn kualiti produk ke-2 Samsons ini.. bila dibelek2 kulit cd, barulah saya perasan bahawa vokal & muzik asas rock dirakamkan di Indonesia; Antasari & Aluna Studio.. manakala muzik orkestra album ini dirakamkan & diadunkan di 301 Studio, Sydney & Allan Eaton Studio, Melbourne!.. padanlah hasilnya sesekali macam mendengar album runut dr filem2 Disney spt lagu Perbedaan.. apalagi bila koir di hujung lagu Luluh!.. ya-amats sgt2 sedap didengar!.. btw, kamu kena dgr lagu Perbedaan & Luluh back-to-back coz both lagu seolah-olah bersambung..

kesimpulan: pergi beli album ini kat kedai cd secepat mungkin!

Tiada ulasan: