Rabu, 31 Oktober 2007

pRIA #1 - 31/10/07

mari menonton pRIA ep #1 [kredit: hangtuah19]

Shawal: muat ker muka aku dalam kamera erk?

Roll Camera! Action!



Saksikanlah Shawal dlm episod #1 siri pRIA di ASTRO RIA malam ini!

Tarikh: 31 Okt '07 [Rabu]

Masa: 10:00PM - 10:30PM [30 minit]

Saluran: ASTRO RIA [channel 104]

Ulangan: 1 Nov '07 - 4:00AM

INFO PROGRAM:

Sinopsis: Drama bersiri baru tentang sekumpulan anak muda - Guz [Shawal], Mok [Adam] & Boy [Danny] yang mengejar cita-cita di dalam bidang muzik sehingga tertubuhnya sebuah grup bernama 'pRIA'

Pelakon2: Shawal AF5, Adam AF2, Danny Anwa, Lando Zawawi, Serina Redzuawan, Aidil AF3, Zaibo, Delimawati, Diya AF5, Noni AF5, Sariyanti & Jass

Pengarah: Dinesh Samby [pengarah Duranni]

Penerbit: Raam Punjabi

Produksi: Nusantara Seni Karya Sdn. Bhd.

PROMO [kredit ~ leya]






lagu tema: 'Baru' ~ Zahid




pakcik kata:

Pakcik sukakan teknik penceritaan siri ini yg gunakan fast-cut dan multi-angle utk setiap babak. Yg paling mengejutkan pakcik ialah suntingannya yg seakan sebuah video-clip dimana ada multi-screen kecil berderet dlm sebuah skrin besar. Juga ada permainan warna dan speed dimana setiap detik yg genting atau istimewa di-edit freeze-frame atau slow-motion. Naratifnya tidak meleret-leret straight to the point mungkin kerana durasi tayangannya hanyalah 30min utk setiap episod. Mampukah siri ini menjadi tontonan wajib setiap minggu oleh penggemar astro-ria? Kita tungu & lihat!.. huhu!

p/s: peminat2 mati-keras AF khususnya shawal-af5, adam-af2, noni-af5, diya-af5 & aidil-af3 PASTI akan teruja!.. [huh! susahlah pakcik nak review TANPA bias pd 'lelaki itu'.. huhu!]



WAKTU SIARAN

ASTRO RIA [ch 104]
1. Setiap Rabu 10 mlm [episod baru]
2. Setiap Khamis 4 pagi [ulangan]
3. Setiap Ahad 2 ptg [ulangan]
4. Setiap Rabu 5 ptg [ulangan]

ASTRO@15 [ch 109]
1. Setiap Rabu 10:30 mlm [episod baru]
2. Setiap Khamis 4:30 pagi [ulangan]
3. Setiap Jumaat 5:30 ptg [ulangan]
4. Setiap Sabtu 1:30 ptg [ulangan]
5. Setiap Ahad 6:30 ptg [ulangan]

6 ulasan:

Obi berkata...

Assalammualaikum,
Alhamdulillah!! kareer Shawal naik satu tahap lagi, tak lama lagi dia akan bergelar pelakun. Agogo

Selamat Hari Raya!

atie berkata...

yey~sama-sama kite saksikan PRIA malam ni....

dak sein lepak port berkata...

how shawal's performance??tak sempat tengok r...buat r review..tapi jangan bias2..huhu

YaYa berkata...

kes kes...susahnye tk nk bias yer pkcik?
kirer best ke idak nih?
kalo best nk carik torrentnye

ray eusouff berkata...

pakcik !!! komen ray seperti yang ray dah sms tue...hehehehe

Tanpa Nama berkata...

Problemas de deudas?
Usted no esta solo! Las personas se encuentran en deudas por muchas
razones; Por perdida del trabajo, deudas atrasadas, una prolongada
enfermedad u otra emergencia personal, ... todas estas son comunes
situaciones. Por cualquier razón las personas quienes están en una
dificultad financiera, frecuentemente necesitan de una guía
profesional

http://www.debt1consolidation.com