Jumaat, 30 November 2007

SUPERPAKCIK #1

Salaam..
Ini cobaan pakcik kali pertama menghasilkan sebuah drama siri blog utk tatapan anak2 pakcik: Aliff Eiman (5) & Awal Amien (2). Idea asal teknik naratif sebegini datangnya dari blog ray [presiden dafifc]! Cerita dia lagik best dari pakcik punya! Huhu!.. so, yg pakcik punya nih adalah cerita syok sendiri TANPA sebarang kaitan dgn yg masih hidup atau yg sudah mati. Rating: "U" - untuk tatapan umum! [matilah ray punya 18SG - For 18+ with non-excessive violent/ horrifying scene katanyaa!!!] Tajuk siri nih ialah "SUPERPAKCIK" yg akan menentang segala-bagai raksasa utk kesejahteraan toy2 yg lain! [mesti ada moral story! nanti anak2 pakcik jd violent!.. huhu!].. Jadi, pakcik persembahkan ep#1:

"Superpakcik vs. Raksasa Jakunta"

Ini ialah SUPERPAKCIK yg suka mendengar cd & menulis blog!
[jari director tak sempat nak mosaic!]
Di antara cd terbaru yg SUPERPAKCIK beli ialah Anuar Zain, Diddy & Taufik Batisah!
[sempat buat product placement tuh!]
SUPERPAKCIK tinggal bersama anak2 angkatnya: ZOPPA dan 6 org kerdil ASKAR HIJAU [ala2 hobbits gituh!]
SUPERPAKCIK paling sayangkan ZOPPA coz dia pandai membuat lawak & menyanyi
setiap malam, SUPERPAKCIK tidur bermanja-manja dgn mereka [speku/sesuatuh sgt!!!]
pada suatu hari, ZOPPA telah di-kidnap oleh RAKSASA JAKUNTA [seekor raksasa yg giler koser & nak jadikan ZOPPA hamba abdinya.. motif???]
SUPERPAKCIK dah pening kepala sehingga terpaksalah ASKAR2 HIJAU memicit kepalanya dgn minyak gamat!
lalu SUPERPAKCIK meminta bantuan UNTA-AMBANK yg boleh menyorokkannya & ASKAR2 HIJAU dlm perut utk menipu RAKSASA JAKUNTA [ala2 citer TROJAN gituh!]
UNTA-AMBANK pun menemui RAKSASA JAKUNTA konon2 nak tompang kencing.. ZOPPA kelihatan sedang dikurung dlm tupperware ajaib [ala2 jadi hiasan]
tanpa disedari oleh RAKSASA JAKUNTA.. SUPERPAKCIK & ASKAR2 HIJAU menyerangnya dari belakang!
lalu, ASKAR2 HIJAU pun membelasah RAKSASA JAKUNTA sesedap rasa! [amik! kau!]
SUPERPAKCIK pula membuka tupperware itu lalu melepaskan ZOPPA
dan mengurung RAKSASA JAKUNTA ke dlm tupperware itu pula! [padan muka!]
akhirnya, SUPERPAKCIK dan anak2nya kembali bahagia!

TAMAT


MORAL CERITA:
Jangan nak giler koser & bermegah-megah sekiranya kita diamanahkan utk menjaga sesuatu kerana mungkin ada org lain yg lebih giler koser dr anda & mempunyai pengikut yg ramai! [mcm tak seiring jer dgn citer kat atas! huhu!.. larriikkk!!!]

15 ulasan:

wawa berkata...

wahhhhh~ bravo pokcik... i loike d stori very much... huhu. kretip banget... ade episod lak tu... agak2 smpai x 200 episod? ekeke...

ray eusouff berkata...

pakcik....
sah2 kita kerja kat channel yang berbeza...
you kat Astro Ceria
i plak
kat Astro Horror. kekekke

audience yang berbeza...

enjoyed yur story very much especially part tupperware tue...bagus2 menggunakan semua sumber yang ada.A+

nak lagi ! nak lagi !

wawa berkata...

pakcik, jgn larik jejauh..! hehehe...

wahh, ray pong bagi A+..

AziS berkata...

pakcik wat lawak..hehehe

atie berkata...

hahahaha pakcik wat org pecah perut la...adeiii lawak2 nk tgk episod strsnya....ekekek.....lps ni superpakcik akn jd superhero kanak2

lowla berkata...

cool la superpakcik ni... kalo wat komik mau meletops ni...huhu

pasni sure raksasa jakunta 2 mengamuk... pasni sure dia lagik powerr...super powerrr... abis la superpakcik... kene tmbh askar hijau kasik ramai sket...huhu

santubung berkata...

he he kretif tawww pak cik wat citer.....sambung2 lagik. i like

Green Nielsen berkata...

Hi Superpakcik.. comelnye wat citer untuk budak-budak.. hiks...

lupa nak cakap.. tumpang lalu ye pakcik (sambil membongkok katenyer..) hehe..

have a nice weekend superpakcik...

Tanpa Nama berkata...

hik pakcik..best n klako lor..seapa ar nama zoppa 2..

wawa berkata...

erk, a'ah ye x yer gak la lowla... ha ha x tawu... sambungan2 dia nnti reksaksa lenlain ker, sama jugak? huhu..

ray eusouff berkata...

Harusla pakcik beli toys lain lak after this...
budget kena tambah lagi ni? hahahha

kena beli tupperware lagi nih...kekeke

Tanpa Nama berkata...

Pakcik...hebatler story tu......
ade sambungan lg tak?????

wawa berkata...

pakcik, if need budget lebey, nak join-venture lah... ray nak join?? haha..

Megat Eusofe berkata...

ahhahahaahaaa
megat gelak couse tgk cell tupperware tu
seksa if kene kurung dlm tu
mcm x-der oksigen yg cukup jerk..
but best la uncle ajami buat story nie
siap ader background cd case lagi tu

clap clap sket :P

harus tercalon dlm animasi terbaik tahun nie

Deeba berkata...

WOW !!! VOLUPTIOS sangat... akak bagi standing ovation kat you... walaupun propnya biasa-biasa aje, tapi tetap ideanya begitu original...

tapi nak tanya satu, kenapa sepanjang drama kelakar tu tetapkan ada CD Diddy dengan CD Taufik kat belakang...awat, depa jadi sponsor props ke???