Isnin, 17 Disember 2007

ANAK HALAL vs. BLOGGER HALAL?

Ahad~16 Dis 2007~4:50petang

Seramai 13 orang blogger, seorang moderator dan my pro telah berkampung di GSC Pavilion (termasuk tuan tanah sendiri) menonton Anak Halal semalam. Ini adalah aktiviti 'tanpa sedar' & 'sukarela' (tak taulah dalam hati diaorang?) anjuran saya untuk menghargai persahabatan blogging sesama kami sebelum ini di alam maya (yang kadang-kadang boleh menyebabkan love+hate cyber war, civilize/uncivilize debating or friendly backstabbing! huhu!). Semuanya saya pilih sendiri atas dasar ke-kreatifan penulisan atau kritikan 'membina' mereka mengenai dunia perfileman! Serius! Diaorang ni semuanya pakar dalam 'melihat' wayang gambar atau sekadar 'menonton' wayang gambar sambil makan popcorn! Tak percaya? Sila klik pautan-pautan berikut cuma mungkin ada yang tengah menaip kot atau.. diaorang tak akan tulis apa-apa!!! sebab aku memang TAK WAJIB kan apa-apa syarat untuk WAJIB TULIS pun!!!.. larriikkk!!!

judd
waiem
wenk
saharil
kekure

p/s: Bront Palarae dan Remy Ishak sebenarnya ikut serta memeriahkan majlis selepas tayangan tersebut! (matilah tetiba cast Anak Halal sambut kat luar panggung?)

12 ulasan:

wénkt berkata...

hahahaha
tak abih gak ok popcorn tu

Megat Eusofe berkata...

uncle ajami ...
thanks couse ajk megat join perhimpunan semalam ( ader permit kan )
ahahhahaha
huik 13 orang ???
macam king arthur n knight of meja meeting lak
:P
for me
yesterday baru la dapat duduk semeja n mengenali semua blogger2 yg lain dengan lebih dekat n mesra ( nawaitu lurus k ..x-der fly over nyerk or nak meyimpang2 )
but mmg enjoy sangat2...

huik..now gue sudah disahkan halal
sila makan tanpa was2
mcm iklan cap ZAITUN lak :P

Saharil berkata...

thanks for inviting me ajami! sorry tak leh join selepas show, ada hal sikit.

like i SMS-ed, dalam anak halal tu, amazing parting shot!

vovin berkata...

Terima kasih atas undangan.

Sorry tak dapat join minum selepas itu. Ada urusan.

Juga nampaknya aku satu-satunya makhluk yang memberi reaksi negatif terhadap anak halal.

Aku terpaksa tidak bersetuju.

Adi Luqman berkata...

haruslah dipanggil malam gala kan. pasni ajami leh buat production house sendiri..
TAYANGAN TUNGGUL...first film? ANAK HARAM...kali ni Fasha plak jadi heroine..(merasalah jadi heroine plak ka..anak halal dah jd supporting..ooppps!)

muahahahahahahaha....verangan!

fadz berkata...

salam ajami.. thx bro, mengaprisiasikan filem beginilah buat we all love u more (aku gerenti vote kau sebagai blogger terhangat), kalau boleh, err, buatlah banyak2 kali, sampai jadi satu ritual untuk bloggers nanti, kan kan kan kan? Boleh la panggil aktiviti ritual kultus menonton filem the glorious Tayangan Unggul ini sebagai: Anak Ajami :)

ray eusouff berkata...

Ajami...
Thanks for the invitation.
and plus the gossip part after the show (off record)
was great...hahahah

The idea ...bloggers get together wacthing movie ni mmg bagus.

Ombakkkkk!!!

Iron Board berkata...

Ajami thanks...
walaupun aku sakit hati parking mahal yarabbi kat Pavillion tu, tapi terubat jugak la dgn filem aku tonton dgn blogger2 nih...

fiebie berkata...

alahai, maaf ajami sayang, we all busy sangat lately tak sempat pun bukak my own blog. terbaca your invitation pun dah terlewat, dah berlangsung pun acara.

akak rasa rugi sangat, sebab anticipate gila nak tengok anak halal ini.

takpe akak janji akan pergi tengok panggung jugak dan buat comment. rugi tak tengok reramai bloggers lain, sure best.

Edd Vedder berkata...

ajami my bro..
thanks for the invitation. But sadly takleh nak pegi. Orang baru kahwin, paham2 je la. Banyak benda nak settle before settling down for good. Tapi aku sempat call Bront sebelum korang keluar. Ada dia sampaikan salam aku kat korang?

Anyway, session pasni, Kala Malam.. maybe kalau takda hal, aku join.

Peace bro.

Sunsilkgirl berkata...

hi..mm..i mmg minat menulis ttg filem ni..just drop by nk promote my blog: sunsilk-girl.blogspot.com..btw nice blog u have

kekure berkata...

erk..mek baru perasan ada pautan ke blog mek..nanti la mek buat review huhu