Khamis, 28 Februari 2008

buku: The Five C's of Cinematography

ISBN: 187950541X
beli di kinokuniya

Salaam..
Berapa mahal utk sebuah buku kamu sanggup belanjakan?.. Mungkin di antara jawapannya ialah bergantung kpd isi dompet dan buku apa yg hendak dibeli.. kan? Selalunya saya akan rujuk di www.amazon.com dahulu, kemudian key-search di site MPH atau kinokuniya.. Buku ini saya beli semlm dan baru 15 m/s yg saya baca! Ia bukan buku cerita dongeng tapi sebuah buku ilmu paling asas psl cinematography tulisan Joseph V. Mascelli di tahun 1965!.. Yalah! Mungkin ada yg kata "mesti dah outdated coz sekrg zaman digital okeh!".. Oh! Silap besar! Buku ini evergreen giler! Sebab apa saya nak baca buku ini?.. Nak jadi cinematographer kah?.. Bukan! Actually saya suka tengok gambar2 dlm buku ini dan sbg bacaan seblm nak tidur!.. Boleh?

2 ulasan:

Rai berkata...

Salam brader,

Sejak bergelar warga akademik ni, cewah...saya mula sedar betapa kedekutnya kita semua ni tang bab membeli bahan bacaan yg baik. beli handbag,modify kereta n buat majlis kenduri sanggup bergolok bergadai.bab menambah ilmu sorry naik lorry!

Oh, baru je lepas berjaya membawa budak2 ROTU UPM ke pentas teater sempena FESTIK UPM.Sorry tak dan nak jemput tgk. Nanti i buh dlm blog.

ajami berkata...

rai - sori X sempat2 lagik mlawat baca posting terbaru blog awak.. janjiii!!!