Ahad, 23 Mac 2008

AF6: KONSERT #1

UPDATED: 25/03/08/1:55AM

utk gambar2 rujukan, sila klik sini >> PORTAL AF6

pertama sekali TAHNIAH astro coz akhirnya sanggup kuarkan bajet yg sure mahal giler utk membayar harga semua pemuzik profesional di bwh kepalanya Genervie .. sgt berbaloi!.. live band korang mmg ya amaats mantap!.. tepuk! tepuk! tepuk!.. [standing ovation suma!]

tapi.. AC???.. why oh why???.. memula show mcm dah ok ok ok.. lelama k.o k.o k.o.. especially bila lawak abg misai vs. Saida.. aku geleng pala coz mende yg paling aku skeptikal memula astro pilih AC as host iaitu dia mungkin akan bwk lawak CMP!!!.. dan akhirnya ia menjadi KENYATAAN!!!.. hellooo! ini AF6 dik!.. BUKAN AC DI SINI!!!.. [sila tepok dahi reramai okeh!]

lagik satu.. psl baju bbdak AF6 neh apsal ada yg mcm nk pegi opis & ada yg nk pegi pasar tani?.. Jasmi! kan ko dah 2 X jd perunding fesyen katanyer???.. apakata aku kasi ulasan psl wardrobe ajer utk konsert AF6 neh?.. muahahaha!

ranking dr ter-chantek to kureeng chantek:

Naim - lagu rock kena fesyen rock.. okehlah tuh.. nampak macho.. afundi naim!.. kekekekek!.. sempat aku nak hasut!

Faisal - sekali pandang mcm kelasi kapal laut pun ada gak dgn butang kilat2 bagai tuh.. tapi okehlah nampak suci murni.. heheheh!

Stacy - okeh TAPI aku asik terbyg fesyen dia mcm Siti Sarah.. but yes! mmg ler seswai.. tapi tulah sgt Siti Sarah!.. okehlah.. but Siti Sarah!.. sgtlah sebijik!.. Siti Sarah sgt!!!

Lufya - untung dia tinggi mcm model so nampak cantik.. tapi 2 gelang beso dia tuh mcm sakit mata aku tgk.. ker mmg seswai cegitu?

Alif - baju mcm nk pegi kelas sains yg skema konon.. so ala2 nerd gitu w/pun aku tatau apa kaitan dgn lagu Sayang2???.. cuma tataulah aku tgk seluar putih tu menjadikan dia nampak pendek.. ker mmg dia pendek???.. larriikkk!

Riz - baju dah okeh TAPI rambut dia mcm wig???.. mcm pakai topi yg brbentuk rambut???

Nadia - bdk neh agak rendah TAPI nampak lagik rendah bila bhgn skirt dia diropol2kan cegitu!!!.. kenapaaa???

Nubhan - ntah naper jaket tuh mcm jaket nk pergi berburu tapi versi glam glam.. but nice lah gak..

Toi - lagu sempoi so kena baju sempoi erk?.. mmg sempoiii! sampai nmpak mcm nk pegi jln2 kat pasar mlm!.. tapi okehlah utk gi kelas sains naik skuter dgn Alif!.. erk!

Stanly - plain giler & boring look.. mcm baju sewa last minit utk jd pengapit pengantin yg murah???.. langsung X ader effort utk buh eksesori atau warna lain???

Yana - stokin tuh???.. tataulah aku rasa mcm nampak murah giler mcm baju waiter pub karaoke???.. err! mcm salesgirl shopping complex pun iya gak rasanyer..

Ika - mcm baju watak LOTR lak?.. nampak sopan tapi ntahlah mcm ada yg X kena.. mungkin rambut lurus pjg dia tuh kot?.. bayangkn kalau kaler putih musti nampak mcm Gandalf/Saruman LOTR?.. ops!

Saida - apaa tuh???.. selimut rambu-ramba???.. jubah bling2???.. dahlah kain dia yg sampai tutup kaki tuh dgn warna yg kusam???.. ayooo!

Rina - kalau harimau tgk pon dia musti gelak!!! sian mama Rina yg dh jd mcm macik2 jual produk kecantikan kat pasaraya & dlm waktu yg sama nk promosikan kempen mari bunuh harimau bintang!.. nangisss!!!

matilah org2 wardrobe kejarrr aku!.. larriikkk!!!

sori aku tanak rebiu psl nyanyian derang 1st konsert neh coz aku tau majoriti bbdak neh yg X penah wat konsert live on tv & depan2 pengkritik & penonton yg fanatik AF sure akan gabra yaa amats.. bukan ler aku nk backing ker haper or nk bagi excuse X tentu psl.. TAPI itu kenyataan.. kita dpn tv/pc bley laa kritik/kutuk this & that.. cuba kita sundri wat show cegitu?.. so aku nk kasi kredit gak dgn keberanian derang pegi odisen AF.. dannn.. TERPILIH out of beribu-raban org yg pegi.. kalaulah derang neh 14 org yg telah ditapis2 abis oleh pemilih2 yg PAKAR, maknanya derang ada keistimewaan tersendiri.. dan jgn lupa.. ini AKADEMI FANTASIA!!!.. kalau 100% perfect kang Xder plak modal & stok idea blogger/forumer/penonton nk meroyan!.. kannn???..


"..tone awak dahlah TAK SEDAP! patutnyer kalau tone dah tak sedap bla bla bla.." - komen Ajai kpd Naim

"takbur gilerrr!!!" - komen dlm ati Ajami kpd komen Ajai kpd Naim

***

Salaam..
Inilah Akademi Fantasia!.. saya tak terkejut cuma terkilan sebab YANA tersingkir!



..tapi RIZ & NAIM masih ada!.. lalala..




Tiada ulasan: