Rabu, 25 Jun 2008

layang-layang..

Salaam..

Kelmarin aku jenguk abg Mamat di lokasi Estet.. seperti biasa dia akan berlawak, ketawa dan sinis. "Abang nak layang-layang abang terbang tinggi.. setinggi yg boleh!" katanya sambil tersengih. Aku balas tersengih juga dan mengangkat kening. Blur. Yang berputar dalam kepala hotak aku masa tu ialah lagu Layang-layang Terputus Talinya nyanyian Alleycats yg kebetulan David Arumugam berlakon dlm Estet. "Huraikan?" terjahku menyoal. "Macam orang main layang-layang.. kalau nak layang-layang kamu terbang tinggi, kamu kena menyongsang arus angin!.. kalau kamu ikut, sampai bila-bila pun layang-layang kamu terbang setinggi itu ajer!" dia ketawa lagi.

Aku angguk.





*blog Mamat Khalid
*blog Estet
*blog budiey

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

pergh! double meaning tu!!!!! mamat kalid slalu ckp brkias2 mcm gitu. apa2 pn sy suka filem2 dia byk hidden msg.
ajemi, ckp good luck sama dia nyer estet k. peace.

*budak ulu*

Umi Mia berkata...

kuikuikui....MK yang penuh dengan different ideas and synical view...but that's what we like about him right....

fadz berkata...

wah, gambar atas tu terasa feel 'fargo'lah, kenapa ek?

CRAZY BEAUTIFUL88 berkata...

salam perkenalan, like ur blog

Ajami Hashim berkata...

Salaam all..

anon ~ aku bukan pengarah estet laaa! huhu!

umi ~ kuikuikui.. kannnn?

fadz ~ mmm, 'fargo' erk?

crazy b ~ perkenalan salam, ur blog me likey too ;-)

Ony berkata...

say my congrats to abg khalid's estet. tak sabar nk tgk.. heheh..

Ajami Hashim berkata...

ony!!!.. sib baik u buh komen.. i dah 'terdelete' ur link & punyalah meraban key-search ur blog X jumpaaa! ;-(.. InsyaAllah i'll tell abg mamat kater ;-)..