Selasa, 8 Julai 2008

kayuhbmx ~ bmx park

Salaam..

ini youtube bmx park oleh anak2 muda kita!
ref: kayuhbmx

5 julai 08 1pm+ ..ia carian maklumat turun padang aku yg pertama! ..ofkos lah terkial-kial tak tau kat mana nak mula? ..nasib baiklah ada portal kayuhbmx! ..dr situ lah aku kenal dr cyberspace >> founder portal tu iaitu iwan ..pastu kenal far8 ..rupanya bmx flatland dah settle sesi pagi lagik coz tak ramai yg masuk ..katanya event tu last minute sgt ..so, tinggal bmx park ajer ..iwan pun dah blah coz dia ada event lain nak cover ..aku jumpa far8 & pung-pang-pung-pang introduce diri (sure dia pun pelik apsal mamat nih sesat nak tau psl bmx? huhu!) ..event nak start ..so aku pun duk kat area penonton dgn blur skali! ahaks! ..ermm! blasah jer lah amik video guna sony-handycam kunun ala2 X-games espn! ..katanyaaa! ..then, pastu aku ajak far8 minum kat cafe situ ..shahrul salah sorang hakim bmx park tu pun join ..byk betul yg aku serap info psl bmx kat Msia nih dlm sekelip mata dr shahrul ..biasanya aku yg non-stop bla bla bla kalau org tanya psl kritik filem ..kali ni aku yg nganga jer dgr ..antara yg aku ingat bila shahrul ckp psl budaya bmx riders ala timur? ..dia ckp kat Msia derang suka bmx sbg hobi & masuk competition ..shahrul takmau riders kat sini ikutkan mcm barat spt bersubang & ber-tatoo misalnya ..rupanya kalau ada event, penonton yg dtg pun tak bleh pakai seksi-meksi mcm baju tanpa lengan or nampak pusat bagi yg pompuan ..smoking, drinking & drugs is NO NO! ..shahrul mmg harap budaya cegitu kekal sampai bila2 ..byk lagik mende yg aku baru tau psl bmx Msia dr dia ..peh! cegitulah kalau jumpa otai bmx si shahrul ni! ..weekend ni dia akan ke jakarta ..good luck & tQ sgt bro! ..lastly, far8 & shahrul bagitau coming soon ada big event>> KEJOHANAN PJ X-JAMM O8 ~ 18-20 julai nnti ..yesza! aku akan turun! ..mesti!

p/s: sebelah mlm nya pulak aku gi MASKARA 9 ..bayangkn betapa aku switch mode jumpa crowd yg bebetul berbeza giler latar komunitinya! ..that's life beb!

Tiada ulasan: