Selasa, 11 November 2008

Estet [preview] ~ ya! aku obses!

baca ini > review of the preview yg best giler! >> diariperempuan


Salaam..

Mlm Rabu 15 Okt yg lalu, di pejabat NAGA VXS kali ke-2 aku menonton ESTET karya Mamat Khalid yg 99% lengkap. Ia sesi preview bersama sahabat2 di keliling beliau. Betul! suntingannya paling 'sampai' berbanding yg asal. Kali ini aku cuma tunjuk 'thumb-up' kpd dia tanpa komen apa2. Namun sejujurnya dlm kepala otak berulang2 imejan filem itu masih tertayang frame-by-frame. Aku cuba koyak kulit asas naratif utk lihat apa isinya? Ya! aku pun sudah baca skrip asal ESTET yg dipinjamkannya utk projek Buku Untuk Filem: ESTET. Tapi tak cukup! Aku akan interview abg Mamat khas utk buku itu. Ya! aku obses!

7 ulasan:

amy ikram ismail berkata...

mcm best je.. jgn lupe ajami ajak aku ye kalau ada preview for media nanti ye.. termasuk filem yasmin... jgn lupe.. sori tak dapa gie mlm estet kat opis mamat tue..

one love berkata...

hehehe!
saya pun obses gak!
siap nak obes dah ha!

:)

Umi Mia berkata...

erkkk..bukan aku ker yang obes disini....dan dah sah sah tak obses langsung sbb sekalipun tak pernah nengok previewnya....

Ajami Hashim berkata...

amy ~ kau asyik2 bz jer manjang!

one love ~ aku gak yg slim gitu!

umi ~ tau takper!

Danielle_Corleone berkata...

nanti buku estet. ada sign sapa2 tak? haha.

mamat khalid berkata...

untuk buku tu ajami mintak abg rasuah makan kat pelita takda limit. tak patut tul hish

Ajami Hashim berkata...

danielle ~ ya! ada! ada!

incik mamat ~ dah setiap kali nak bayar, abg terus rampas bil!... larrikkk!