Rabu, 29 Oktober 2008

template blog Mamat Khalid!

Salaam.. betul tak?.. antara perihal paling utama katanya yg kamu habiskan masa berejam-jam bila memula sekali membikin blog ialah.. memilih BLOG TEMPLATE dari internet! kamu tak mahu gunakan standard template yg disediakan oleh blogspot/wordpress etc kerana kononnya hendak mencari layout yg betul2 sesuai dgn halatuju, tema, jatidiri, bla bla bla bagi blog kamu utk jangkamasa yg panjang!.. dlm ramai2 blogger yg aku kenal dlm dunia siber ni! so far cuma ada seorg shj 'blogger' yg begitu suka giler dgn standard template & dia juga akan sesuka-suki hati menukar-nukarkan layout blognya setiap masa ikut apakebenda dia nak posting-kan!.. dia ialah tak lain & tak bukan:

MAMAT KHALID @ tempurungpecah.blogspot.com

..ok! now cuba kamu fikir2kan balik KENAPA?

moral of the cerita: kadang2 dlm hidup kita ni perkara yg paling menyusahkan kita adalah benda yg paling remeh!

..aku teringat sedutan intebiu dgn abg Mamat pasal filem ESTET seblm ini:

MK: Dalam filem ini TIDAK LANGSUNG mem-promote-kan setiakawan!

(aku mulanya ter-konpius dgn pernyataan beliau itu)

AH: Macamana tu?

MK: Kerana apa yang abang paparkan tu ALREADY THERE! You faham tak? Tak payahlah kita sogokkan lagi 'kita patut bersatu-padu, berpeluk-peluk' tak payah! Dalam filem ESTET macam tu lah. Dia tak akan kata "marilah kita bersatu wahai bla bla bla.." It's so terang-terang, it's already there!

p/s: nantikan Q&A sepenuhnya gua dgn brader Mamat dlm Buku Untuk Filem: ESTET ..huhu! promosi besar2an tak hengat nih! coming soon in limited 1000 kopi ajer! lalala..

p/s/s: blogger terbaru di pasaran >> rajamukhriz.blogspot.com

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

templet tu apa bang?
mcm tempe ke?