Ahad, 14 Disember 2008

post-MASKARA & ROMLAH The Untold Stories ~ ulasan ajami

laporan MASKARA:
wawa
reez
garam
princessliyana
jowo pinter
madulebah

ast3
cik puan daun
razor
miezie
dugongsenyum
azzam supardi

"Kau Bagai" oleh reez @ MASKARA BALAK MALAYA
download versi rakaman kat rumah >> reez


*berikut ialah ringkasan buku ini:

Hari itu, hari 'Asyarah minggu ketiga. "RRROOOAAARRR!!!" raksasa itu meraung lagi. It's unfair. I haven't been pampered yet. "Nak nenen!" terdengar suatu suara yang halus, tapi bergetar. Pari-pari itu tidak dapat membayangkan kerana dia tidak pernah menyambut Hari Paderi Valentine. "Romlah, cepat bersiap! Jom kita pergi Zoo Negara!" Romlah dan kekasihnya berjalan berpimpin tangan menyusuri pantai Teluk Kemang. "You rindu I tak?" tanya Romlah, manja, sambil jejarinya memintal-mintal bulu dada teman lelakinya itu. Brader Burger cuma mempamer sengih. Dia kehilangan kata-kata. "Bagaimana jika tidak ditemui baju dalam merah tersebut?" getus Romlah dalam kebingungan. Jawapan Romlah ringkas - dia belum rasa gatal nak kahwin. Sekolah pun baru darjah dua. GEDEGANGGG!!! "RRRRROOOOOAAAAARRRRR!!!!! RRRRROOOOOAAAAARRRRR!!!!! RRRRROOOOOAAAAARRRRR!!!!!" Harakat raungan raksasa lebih panjang dan kasar. "Blah lah lu Romlah" jawab seseorang. Disusuli dengan beberapa ketawa kecil. Di radio, sayup kedengaran Malique berduet dengan M.Nasir dalam Mantera Beradu. "Sekarang aku ingin kepastian, benarkah kamu sudah bosan pacaran dengan aku?" Romlah membetul-betulkan duduk selendang mak datin. Kanak-kanak perempuan yang belum mumayyiz memerhatikan sahaja tingkah laku Romlah. "Belum" Sengaja Romlah jawab pendek supaya nampak biasa-biasa. Romlah tunggu.

*ulasan penuh akan datang! hahaha!
*beli buku ini kat sini

POSTING DAH LUPUT TARIKH:
MASKARA: BALAK MALAYA ~ 13.12.08


Salaam..
Siapa nak teka dan menang hadiah yang best giler dimana dengar khabarnya Tayangan Unggul sudi nak bagi hadiah tajaan sempena promosi filem Histeria!
Jom laa pegi!

lelaman web/blog peserta:
~ ajami hashim (pengerusi majlis?.. siap laa!)
~ azzam supardi
~ irwandy @ ND
~ lutfi ishak
~ matjan
~ rafix
~ reez
~ tembakau
~ vovin

AKAN DATANG MENCEKIK HIDUP ANDA!
sol-jah.blogspot.com

NOTA: perbualan melalui sms sehari sebelum MASKARA (bukan filem pendek SMS ok!)

ajami: bro, TUSB sudi nak taja hadiah teka kacang! lulus?

sinaganaga: lulus! lu bwk scha & liyana sekali tak?

ajami: melampauuu!.. tapi cuba diusahakan!.. tak janji!.. hype! janji hype bro!

*apakejadahnya MASKARA?.. klik pautan-pautan berikut:
~ SINDIKET SOL-JAH
~ MASKARA-FACEBOOK
~ MASKARA 9
~ MASKARA X
~ MASKARA SHORTIES

27 ulasan:

coffeeHolic berkata...

wah2 dia jadi pengerusi majlis lah. kena datang ni=)

deennasour berkata...

nak kasik dlm KG ke dlm bilangan kacang?
saya teka ya..
ada satu botol kacang di dalam botol itu!!!!
yeyeye!!

ryann berkata...

wahhh..pelbagai poster promosinya. menarik ni

razor berkata...

cisss...aku terpedaya ngan poster. siap2 puji2. hampeh...huhu

harap liana jasmay x jd dtg sbb aku takde..

larikkk

sinaganaga berkata...

Ajami,
Kalau Scha & Liyana Jasmaya tak dapat datang - lu belasah bawak Rochang Nor dengan Fauziah Latif je weh!!!! HA HA.

jinggo berkata...

bagi lebih sikit info oiii....
mungkin kami dari sini boleh turun sana ka.......
insyallah.....

one love berkata...

:)
hopefully semuanya best!!!

Ikhares berkata...

wah....victoria beckham jadi duta maskara balak malaya lah..

gerek sehh...

:)

coffeeHolic berkata...

bro ajami, td jaja jumpa james lee. dia kenal bro, wah wah wah.

Wawa berkata...

kacang?? *sambey kunyah rempeyek*

Mute Muse berkata...

pakcikk!!
maaf sy x dpt hadir...kerna tadi pulang lewat dari melukis mural...

good luck~!
hahaha. ehm.

Nik Akmal Hareez berkata...

rase nk terjun lombong atas lupe lirik dan chords @.@ arggg

ilovebudu berkata...

wow..grand ebahan nie....bikin besar punya acara nie..best2

fadz berkata...

waghhhhhhhhhhhhhhh!!!! :(

artsoul berkata...

jauh laaaa...

miezi berkata...

aku dtg blog ni semata2 nak dgr lagu aizat..apakah?

Danielle_Corleone berkata...

gila lama gua tak jenguk blog kawan2. hehe. :-p ari tu maskara tak dapat pegi la bro.

Wawa berkata...

buku romlah sangat besh! highly recommended =D

Mya berkata...

aku baru khatam novel romlah nie. tapi apasal aku rasa semua tulis pun ada unsur 18SX aaaaaaa...??

member2 pompuan aku yg lain pon berpendapat begitu...

Ajami Hashim berkata...

jaja ~ juga merangkap pengemeja majlis ok! wakakaka.. btw semlm james pon tanya me kenal tak 'coffeeholic'??? wahhh!

deen ~ kau nak mkn botolkacang tu tak?

ryann ~ hype beb! HYPE!

razor ~ rugikau tak dtg awal tgk gua meroyannn wat opening! harharhar!

naga ~ apa baranggg nak ajak rochang? hahaha

jinggo ~ klik laa link2 tu suma bro! and welkammm!

nurul ~ best yaa amatsss! (syok sundri sebenarnyaaa! larrikkk!)

ikha ~ kalau korang dtg sure muntah ijau tgk baju MC! kahkahkah!

wawa ~ kacang2 tak main laa! tukau kuaci katenyer.. btw romlah mmg gersanggg dibaca! kannnn!

mute ~ rugi SGT rugi tak dtg coz pakcik meroyan di luar kawalan & batasan! kekeke!

reez ~ hoish! alasannn! tapi lagu2 baru kau meletups! bila nak rekod erk? (manager 5% tau!)

ilovebudu ~ mmg grand mcm parkson grand wooo!

fadz ~ apsal tak dtg? taknak kawan kau! p.s romlah mu belum abis ku baca! siap kau!

artsoul ~ africa lagik jauh wooo! welkam bro!

miezi ~ sebijik kan gua nyanyi?.. sebijik lirik tapi tone-deaf kate ramli ms! larrikkk!

danielle ~ xper nx maskara in feb'09 = maskara balak2 bujang terlajak lakkk!

mya ~ lawak senario lagik luchah tau! btw welkam beb ;-)

NOTA: TERIMAKASIH KPD YG HADIR SEMLM MENDGR AJAMI W/PON RASA NAK LEMPANG JER DGN LAWAK2 TAK JADI! MUAHHHH!

fadz berkata...

tak takut :p

anw, tulisan ringkasan kau tu dah cukup membentuk bagaimana kompleksnya jiwa Romlah tu.. haha

deennasour berkata...

erm, buku tu bayar kan?
aku ada buku free nak kasik.
sila terjah blog saya yerp.

*nak makan botol pun botol lah..

ND berkata...

Ajami,
kau seorang MC yg rawk!..haha..lagi banyak kau membebel, lagi aku suka tengok..hahahahahh...so, teruskan buat benda2 tu wehh..
terima kasih kerana menghidupkan majlis.. :D

razor berkata...

lagu ini lah yg aku maksudkan..

best kan?

Nik Akmal Hareez berkata...

wuah pacit...malu ahhhh *nanges*

Ajami Hashim berkata...

fadz ~ aku belum abisss baca! huaaa!

deen ~ mcm mana aku nak sokong promosi buku kau kalau kau tak sokong promosi romlah/maskara? cehhh! org memberi kita merasa!

ND ~ bro, sori ek kot2 crita 'bulu ayam pink' tu buat kau kecik ati! larrikkk!

razor ~ yap! yg nih best yaa amtats! kalau reez jd artis, aku charge 5% kekekekek!

reez ~ kemaluan kau tak semalu-maluan bila pakcik nyanyi off-key!!! nangesss!

fadz berkata...

afasal kau slow reader ah? afasal afasal? hahaha