Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2007

ZOMBIE BUKIT EKSPO ~ Raihani

copy+paste dr blog rai yg tgh fofular kat upm sekrg!.. tq dear :-) *** (Format ini adalah tribute buat sifu filem saya,Hassan Muthalib. Format sajalah…jangan kata saya plagiat pula! Hehehe!) Dua (orang/ekor?) zombie sedang ‘melengung’ di sebuah pangkin di atas sebatang pokok. Zombie 1 membawa komputer riba wayarles. ZOMBIE 2 : Hang dok buat apa tu? Wah, hang pandai ICT noo! Aku tahu CT Nurhaliza saja! ZOMBIE 1 : Aku nak buat blog. Hang baca tak Mingguan Malaysia 22 April kelmarin? That juri Gang Starz fela, Vernon Kedit habaq, blog ni serupa diari internet. Lebih personal. Kita boleh mengungkapkan kejujuran. ZOMBIE 2 : Diari internet aku tak tahu! Datin Diaries aku tahulah! Baguihlah hang punya bahasa. Tapi kalau kita jujur sangat dalam blog, tak susahkan diri ka? ZOMBIE 1 : Hang kenai dak penulis famous yang tulis cerita kuda terbang tu? Alah…yang orang panggil dia Kak Nisah tu…Dia habaq, kita punya blog, kita punya sukalah! Lainlah kalau hang buat blog, lepas tu polis mai ta

THE ZOMBIE DIALOGUES 3 ~ Hassan Muthalib

A HORRIFIC THING HAPPENED ON THE WAY TO THE….While escaping from the authorities, two zombiess tumbled on to a rock concert. The manager thought they were rockers and dragged them behind the stage towait their turn. One of them is (or was – you can’t tell nowadays!), a film lecturer. It is rumoured thathe had an M. A. (No, no. Not ‘Mad and Addled’!). ZOMBIE 1: Hey, cool, man – er – zombie! I always wanted to be a rocker! ZOMBIE 2: Just like in ZOMBI KG PISANG. You can’t tell the difference between the zombies and the rockers.(Solemnly looks upwards). Message! Message for the entertainment writers. ZOMBIE 1: Same like in Mamat’s movie, ROCK? ZOMBIE 2: Yeah, he was making fun of Malays who want to behave and look like hantu! And Nasir Jani taught it was a homage. Ha, ha! I wonder where he’s going throw his brick? ZOMBIE 1: Oh, so it wasn’t about remembering the 1970 sand all that. ZOMBIE 2: No. But parody is not only making fun of but also referring to history. Good thing Ajami Hashim i

Zombi?

berikut ialah komen dr pembaca blog ini: *** Salam mentafsir dari aku ZOmbi = MAyat Hidup yakni orang yang dah tak punya pendirian, tak punya pandangan, mudah terima pengaruh, senang diheret dengan masalah dan senang dijadikan pengikut... orang yang macam zombi dalam dunia banyak sangat. orang yang anggap dirinya pandai tapi hakikat nya terlalu bodoh nak mampos, orang yang sanggup terima apa saja tanpa usul periksa... tapi untuk mudah kata dia tahu yang dia tak tahu tapi dia akan cuba buat-buat tahu... kalau dalam bahasa kasar Bodoh yang bangang tapi sombong... ada banyak maksud lain lagi dalam makna yang tersirat dalam zombi ni sebenarnya... ikut pemahaman la, kalau dia nak kata zombi tu pengikut taat ajaran agama sesat, pengikut ahli politik yang suka kena makan dek orang atas, orang yang ada pendidikan tapi salah guna kuasa... ikut tafsiran sendiri.... KAmpung pisang = sebuah daerah yang ada samada negara, negeri , kampung, kelompok, koloni, apa sahaja yang boleh dikategorikan sebag

ZKP ~ kata Pak Hassan Muthalib

4-Apr @malaysian-cinema 2 ZOMBIES IN KG PISANG FRANKENSTEIN: Hey, Drac. Heard you have a cameo in ZOMBIE KG PISANG. DRACULA: Must go global, you know. I even have awebsite. You know – WEB - SITE! I catch a few that way. Hey, Frankie. How about you? FRANKENSTEIN: No luck! All the actors perform like me, I’m out of a job. You know, acting stiff – like kayu! DRACULA: Thank God – er, the Devil – that I’ve no competition. Oh, on the other hand, I think I may have- the film producers! FRANKENSTEIN: I know what you mean. They suck! Hey, Draccy, who’s this Kairospirit guy? Should we pay him a visit? You know, a nice friendly one – like inviting him to a graveyard rap party, then take him underground to see your portraits? He’s giving us monsters a bad name! DRACULA: Yeah, what’s his problem, man – er, monster! We should sue him for plagiarizing style. Can’t he come up with something original? FRANKENSTEIN: Aah, you know-lah the writers in the papers. Tomorrow you transfer them to the cookery

Zombi Kampung Pisang (Malaysia/2007) ~ Mari Memparodikan Zombi!

www.tayanganunggul.com REF: Writing the Comedy Film: Make 'Em Laugh by Stuart Voytilla & Scott Petri [ms.178-183] REF: wikipedia 1. parody 2. parody film 3. breaking the fourth wall 4. deus ex machina 5. subtext parody A parody spoofs a type of film or established film genre. Successful spoofs address a genre that is well-established in popular culture and the public eye. They have conventions and characters that are so ingrained as to become cliched and stereotyped. Or the series has been so written to death, that it's begging for a comic homage. Although parody is an outrageous spin on a genre, it's an homage and nod of respect to a body of work. Like all comedy, parody isn't a string of gags and jokes. They need to come from a strong storyline and great characters. The comic moments are structured around a stable, if not strong story line. Parody is serious! Even the outrageous Zombi Kampung Pisang has a serious core to its st

Jangan Pandang Belakang (Malaysia/2007) ~ Habis Nak Pandang Mana?

http://movies.mwig.com PERINGATAN! ADA SPOILER! Another way of explaining the attraction of horror (one that may be connected with elements of the religious account) is to say that horrific beings (like deities & daemons) attract us because of their power! They induce awe! In one mode of speaking, it might be said that we identify with monsters (hantu raya) because of the power they possess - perhaps monsters are wish-fulfillment figures? ~ The Philosophy of Horror or Paradoxes of the Heart by Noel Carroll [pg. 167] Ia digembar-gemburkan sbg sebuah filem seram. Betul! Dan sememangnya ia menyeramkan dgn kejutan melalui hantu raya secara terbang melayang, lalu-lalang, merangkak, melompat, menghendap, berdiri tinggi menggalah, mengetuk pintu bertalu, tak senonoh makan kat dapur, belai2 rambut, duduk kat seat belakang kereta dan mandi-manda? di bilik air.. ia juga seram kerana sulaman serentak muzik yg terkejut, hilaian ngeri seorg wanita & sesekali fast-cut tiba-tiba. Itu sahaj