Selasa, 22 Mei 2007

di lokasi: emil emilda [pt.1]

recycled: Tuesday, 20 March 2007

poster oleh: isma yusoof
Salaam..

Saya ber-YM dgn isma yusoof pagi semalam.
isma: u nak join on location Emil Emilda, 3pm, restoren linda onn, ampang point?
saya: mmm, ok jer! nanti i ajak kash.. boleh pakai 2 handy-cam..
isma: nanti i kenalkan u dgn shahrul ezad, penulis skrip+pengarahnya..
saya: wow! tq bro! tq sangat2..

Saya ber-YM dgn kash pulak.
saya: dik! mau ikut gi set Emil Emilda 3pm, area ampang point!
kash: alamak! tgh siapkan assignment lah bro! but i'll try..
saya: ok! up to
u..

Saya nampak sam pun online. YM lagik.
saya: sam! free ptg nih?.. jom temankan i gi set Emil Emilda!
sam: ada kelas 6pm.. mmm, boleh lah gi kejap..
saya: btw, sam.. u patut buat segmen dlm blog psl filmmaking & scriptwriting gak lah!

Eh! nizam zakaria pon baru online! Saya buzz!
saya: woit bro! ptg ni aku gi set Emil Emilda!.. kau turun?.. aku nak Bual Santai dgn kau! boleh?
nizam: ok! ok! 7.30pm aku turun!.. aku nak citer psl A.D.A.M. skrip aku yg start shooting hari ni utk rtm!

Kecanggihan internet! Dlm sekelip mata boleh berkomunikasi dan ajak-mengajak sesama kawan2. So, mana saya nak mula?

Saya mukadimahkan dgn gambar2:


Ezad [pengarah] & Mas [conti/wardrobe]

Roy, Khiriah, Isma, Amani, Aaron & Fahrin

lokasi: depan Restoren Mom's Chicken Rice [Linda Onn]

Nizam, Khiriah, Amani & Isma

Penulis skrip A.D.A.M., Mac, Emilda & E.J.

Emil & Emilda
lokasi: tepi jln wangsa maju, dekat dengan Kolej SAL

Amani mengulangkaji skrip!

Amani & Isma tgh break dgr lagu Hindustan?

Emilda or Cinderella?

Aaron Aziz ~ jejaka idaman Singapura & Malaysia!

Seorg blogger sedang bergigih-gigih merakam Isma!

Maria [asst. director/conti]

Nizam enter-frame!

Nizam: ini kereta aku yg diorg guna utk drama Impian gak tau!
Bebudak dlm kereta: Kelasnya kereta ini uols!

Mas: ini ialah cara2 me-mekap sambil pose gituh!
Iman: rambut u nih tak lama lagik kena tebas utk Muallaf kan?

Mas & Iman [make-up/hair-dresser]

Blogger & Graphic Designer!

Shahrul Ezad, Ajami Hashim & Nizam Zakaria
3 jejaka terhangat di pasaran Malaya!.. dan Africa Selatan!
Saya akan update lagi esok2 perihal Emil Emilda dr kacamata penulis skrip/pengarahnya [youtube] & pengalaman saya di lokasi semalam.

REF:

5 ulasan:

joey berkata...

Jadi diri sendiri lebih senang dari bertopeng sbg org lain........

love that quote......easier said that done eh...

kita memang boleh jadi diri sendiri ..tapi apa gunanya kalau kita tetap disingkirkan.....

jadilah diri sendiri ...i will

tapi diri sendiri mana yang perlu dibentuk?

should i stay the way i am....and get the "you're so bitchy you're better shut up and go away"?

life with be so much better if you have members that really appreciate you and always think of you...instead i have none!!!

sorry for the much rambling...thank you for coming to my sites...and yours is always visited by me sometimes..thanks~

Belladonna berkata...

Wah, si rakan artis sorang ni kemin lagik :) Good to see you having a blast on the set :)

Siberkop berkata...

Hmm, lain kali jumpa Isma kim salam yer bro.

Tanya dia, bila nak ajak Siber berlakon sama. Ahaks.

zaza berkata...

hello ther. suke entry nih. nway, bile nye abes shooting drama nih? tak sabaaaa tgu aaron aziz! :)
ps : 1st time drop by ur blog, gud day to all!

mfy berkata...

wahh mcm best je cite emil emilda ni....
but im still waiting for someone to bring up the story from the very breathe-taking novel of Ramli Awg Mursyid - Hatiku di Harajuku & Bagaikan Puteri! Can someone please!! :P