Rabu, 15 Julai 2009

SETEM ~ black comedy ala 1Malaysia?


Kisah komedi perlu mengundang ketawa. Cerita jenayah mestilah serius. Filem SETEM 'mengkahwinkan' kedua-duanya dalam satu naratif yang berkait-kait dan berpusing-pusing. Adakah ia benar-benar menjadi? Apakah situasi kelucuan boleh dicetuskan dari kejadian yang cemas dan berbahaya? Barangkali ya!.. mungkin juga tidak? Baguskah arahan Kabir Bhatia sehinggakan Azwan Ali berjaya berlakon bukan seperti 'Azwan Ali' macam filem-filemnya terdahulu dengan baik dalam filem ini? (walaupun cameo)

bersambung..

*blogger lain katanya? tontonfilem afiqsays marimerepek mykerabukerang nurul-dsp hazelrose79 adamarjuna thewanonly silaserazwanali cartoonrama amyikram cutecurry azmin-kuminpunya katasuhaimi maizura-tbm adenium nununhana dukelucedellamore ikhares yoyoohcom cikgumanstation ummemaisarah adiewaridi ironboard19 adiluqman golden-judd mohdhaiqal deennasour sinaganaga
*media lain katanya? mstaronline tupai

19 ulasan:

ZAM SHAH RIZAL berkata...

tgk trailer dia mcm best je film ni bro....ala2 bollywood + hong kong...berapa ?/10 bro kasi utk film ni?

miezi berkata...

sangat best dan i don't mind tgk lagi sekali :)

masih terngiang-ngiang watak sathia..aduhaaiii..eheh!!

Adam Arjuna berkata...

simple.. menarik... dan very khabir batia nye type of movie..

saat omar berkata...

Expecto Patronum!..thanks for the invitation, tapi tak dapek pi...nak kena nyusukan baby hehe

Muhammad berkata...

uncle...mata ku silau.
dengan kilauan anugerah mu ituuuuuuuuuu
:)

huik - but tul lah , citer nieh mmg best.
tapi sub plot yang berlaku malam tadi pun best gak.

p/s : roti jala malam tadi mmg sedap...tapi sayang , daging bakar tu sorang tak pandang.

fadz berkata...

salam, dah bagi pandangan ttg Setem yg sure tak menang yoyooh awards.

Joey Mie berkata...

teramat best..tq bro info sal preview n invite..

setem basically fresh comedy untuk filem kite...

ryann berkata...

suka black comedy - macam desperate housewives. mesti best setem ni

Tanpa Nama berkata...

..cuma maybe tajuk SETEM tu cam tak attract untuk menontonnya...patut cari tajuk yang macam DRAG ME TO HELL, JANGAN PANDANG BELAKANG, KIRI BOLEH KANAN BOLEH...ni tajuk Setem...alahai...cam tak semangat je nak pi tgk ...

Tapi kalau semua cakap best maybe bestlah kot :D

one love berkata...

bagus cerita ni :)

wénkt berkata...

u ada no phone mani??

Marissa berkata...

The best comedy untuk tahun ni. Berbeza gila dengan Sifu Tongga dulu, macam perut bumi dgn lapisan cakerawala langit ke 7. Eheh.

I like the simplicity. Cinta, Sepi, Setem. Mostly same concept as Yasmin's, Rabun, Sepet, Gubra, Mualaf, Talentime.

"KISS-Keep it short and simple". The best rules applied! Tak meleret, tak over, tak merapu sangat. Brilliant comedy. Bravo Kabir!

Kabir berkata...

hey every one thanks for the support. very very important site for us film makers and movie fans. keep up the good work

Ajami Hashim berkata...

hanks Kabir Bhatia.. good luck with ur nx project bro! ;-)

p/s: fyi this rev is half-baked! ahahaha!

atty's berkata...

mesti besh nie..harus tonton nie.nanti

Duke Luce Dell'amore berkata...

hehehe..maceh2!
i'allah klu xde papehal,i'll join it..
btw,mmg SETEM best pun!
smpi skrg tringat2 lg karakter Vellu!ADOI!
hahahaa..

myshana berkata...

haha..sgt best cerita ni.sian kat aryanto kan..nice meeting u uncle:)

Ira Fazir berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ira Fazir berkata...

bro & the Geng.... Thanks.... kena belanja makan ni... hehehehehe

sori malam tu tak sempat nak jumpa ngan semua blogers