Skip to main content

SETEM ~ black comedy ala 1Malaysia?


Kisah komedi perlu mengundang ketawa. Cerita jenayah mestilah serius. Filem SETEM 'mengkahwinkan' kedua-duanya dalam satu naratif yang berkait-kait dan berpusing-pusing. Adakah ia benar-benar menjadi? Apakah situasi kelucuan boleh dicetuskan dari kejadian yang cemas dan berbahaya? Barangkali ya!.. mungkin juga tidak? Baguskah arahan Kabir Bhatia sehinggakan Azwan Ali berjaya berlakon bukan seperti 'Azwan Ali' macam filem-filemnya terdahulu dengan baik dalam filem ini? (walaupun cameo)

bersambung..

*blogger lain katanya? tontonfilem afiqsays marimerepek mykerabukerang nurul-dsp hazelrose79 adamarjuna thewanonly silaserazwanali cartoonrama amyikram cutecurry azmin-kuminpunya katasuhaimi maizura-tbm adenium nununhana dukelucedellamore ikhares yoyoohcom cikgumanstation ummemaisarah adiewaridi ironboard19 adiluqman golden-judd mohdhaiqal deennasour sinaganaga
*media lain katanya? mstaronline tupai

Comments

ZAM SHAH RIZAL said…
tgk trailer dia mcm best je film ni bro....ala2 bollywood + hong kong...berapa ?/10 bro kasi utk film ni?
theblabber said…
sangat best dan i don't mind tgk lagi sekali :)

masih terngiang-ngiang watak sathia..aduhaaiii..eheh!!
Adam Arjuna said…
simple.. menarik... dan very khabir batia nye type of movie..
saat omar said…
Expecto Patronum!..thanks for the invitation, tapi tak dapek pi...nak kena nyusukan baby hehe
MORIBAYU said…
uncle...mata ku silau.
dengan kilauan anugerah mu ituuuuuuuuuu
:)

huik - but tul lah , citer nieh mmg best.
tapi sub plot yang berlaku malam tadi pun best gak.

p/s : roti jala malam tadi mmg sedap...tapi sayang , daging bakar tu sorang tak pandang.
fadz said…
salam, dah bagi pandangan ttg Setem yg sure tak menang yoyooh awards.
Anonymous said…
teramat best..tq bro info sal preview n invite..

setem basically fresh comedy untuk filem kite...
ryann said…
suka black comedy - macam desperate housewives. mesti best setem ni
Anonymous said…
..cuma maybe tajuk SETEM tu cam tak attract untuk menontonnya...patut cari tajuk yang macam DRAG ME TO HELL, JANGAN PANDANG BELAKANG, KIRI BOLEH KANAN BOLEH...ni tajuk Setem...alahai...cam tak semangat je nak pi tgk ...

Tapi kalau semua cakap best maybe bestlah kot :D
The best comedy untuk tahun ni. Berbeza gila dengan Sifu Tongga dulu, macam perut bumi dgn lapisan cakerawala langit ke 7. Eheh.

I like the simplicity. Cinta, Sepi, Setem. Mostly same concept as Yasmin's, Rabun, Sepet, Gubra, Mualaf, Talentime.

"KISS-Keep it short and simple". The best rules applied! Tak meleret, tak over, tak merapu sangat. Brilliant comedy. Bravo Kabir!
Unknown said…
hey every one thanks for the support. very very important site for us film makers and movie fans. keep up the good work
Ajami Hashim said…
hanks Kabir Bhatia.. good luck with ur nx project bro! ;-)

p/s: fyi this rev is half-baked! ahahaha!
attyfir said…
mesti besh nie..harus tonton nie.nanti
hehehe..maceh2!
i'allah klu xde papehal,i'll join it..
btw,mmg SETEM best pun!
smpi skrg tringat2 lg karakter Vellu!ADOI!
hahahaa..
Hannah Yunos said…
haha..sgt best cerita ni.sian kat aryanto kan..nice meeting u uncle:)
Ira Fazir Ishak said…
This comment has been removed by the author.
Ira Fazir Ishak said…
bro & the Geng.... Thanks.... kena belanja makan ni... hehehehehe

sori malam tu tak sempat nak jumpa ngan semua blogers